Lue uusimmat artikkelimme tästä

Herneet

Junttilan tilan valikoimasta löydät niin vihreät ruokaherneet kuin keltasiemeniset huippusatoisat rehulajikkeet, myös luomuna! Alla oleville suodattimilla voit helposti rajata valikoimaa tarpeesi mukaan.

Etsi lajiketta

Etsi lajiketta

Tuotantotapa

Tuotantotapa
  • Tavanomainen (8)
  • Luomu (7)

Kasvuaika

Kasvuaika
  • Aikainen (3)
  • Myöhäinen (3)
  • Keskimääräinen (2)

Käyttötarkoitus

Käyttötarkoitus
  • Elintarvike (9)
  • Kokovilja (1)
  • Kokoviljasäilörehu (6)
  • Mylly (8)
  • Rehu (9)
  • Riistapelto (1)

KWS Kidam

Erittäin satoisa herneuutuus

Lue lisätiedot
KWS Kidam on erittäin satoisa herneuutuus

LempiBOR

Erittäin lujavartinen herneuutuus

Lue lisätiedot
Lempi herne on erittäin lujavartinen herneuutuus
Myös luomuna!

Balder Herne

Uusi satoisa keltasiemeninen herne

Lue lisätiedot
Balder herne on uusi satoisa keltasiemeninen herne
Myös luomuna!

Ingrid Herne

Satoisa keltasiemeninen rehuherne

Lue lisätiedot
Ingrid herne on satoisa keltasiemeninen rehuherne
Myös luomuna!

Eso Herne

Satoisa keltasiemeninen rehuherne

Lue lisätiedot
Eso herne peltosiemen Junttilan Tila herneen siemen 2022

Silpoydinherne

Makea silpoydinherne tuoreena kerättäväksi. Soveltuu loistavasti poimintaherneeksi.

Lue lisätiedot
Palkokasvit Herneet kategoria kuva Peltosiemen Junttilan tila Ingrid herme

Herneen siemenet

Etsitkö korkealaatuisia herneen siemeniä viljelyyn? Valikoimastamme löydät satoisat ja viljelyvarmat herne lajikkeet, jotka soveltuvat sekä tavanomaiseen että luomutuotantoon. Tarjoamme sertifioitua siementä, joka takaa vahvan itävyyden ja terveet kasvustot. Herneen viljely onnistuu parhaiten laadukkaalla siemenellä – valitse luotettava luomu siemen tai tavanomainen vaihtoehto tarpeidesi mukaan!

Oikean hernelajikkeen valinta

Herneen viljelyssä onnistumisen kannalta oikean lajikkeen valinta on keskeistä. Valintaan vaikuttavat muun muassa kasvuaika, satopotentiaali, taudinkestävyys sekä soveltuvuus paikallisiin kasvuolosuhteisiin. Varhaiset lajikkeet menestyvät parhaiten II–III kasvuvyöhykkeillä, kun taas myöhäisemmät lajikkeet tarjoavat usein suuremman sadon I–II kasvuvyöhykkeillä. Hernettä voidaan viljellä joko yksinään tai seoskasvustona viljan kanssa, jolloin viljakasvi toimii tukena ja auttaa hernettä pysymään pystyssä.

Ota herne osaksi viljelykiertoa

Herneellä on merkittävä rooli maaperän parantamisessa ja viljelykierrossa. Se kuuluu typpeä sitoviin palkokasveihin, mikä tarkoittaa, että se rikastuttaa maaperää luonnollisella typellä ja vähentää lannoitustarvetta seuraaville kasveille. Herneen juuristo parantaa maan rakennetta, lisää mikrobitoimintaa ja edistää maan mururakennetta, mikä parantaa veden ja ravinteiden saatavuutta. Lisäksi herneen viljely katkaisee monokulttuurien aiheuttamaa tautipainetta ja vähentää rikkakasvien määrää, mikä edistää kestävää viljelyä ja parempia satotuloksia tulevilla kasvukausilla.

Hernettä voidaan viljellä sekä rehuksi että ruokakäyttöön

Rehuherneet valitaan ensisijaisesti satotason ja valkuaispitoisuuden perusteella, sillä ne tarjoavat ravitsevaa rehua kotieläimille. Säilöntä voidaan toteuttaa esimerkiksi murskesäilöntänä tai kuivaamalla. Viljelymenetelmät ja lannoitus mukautetaan käyttötarkoituksen mukaan, mutta hyvä viljelykierto ja huolellinen kasvinsuojelu ovat aina keskeisiä tekijöitä sadon onnistumisessa. Ruokaherneiksi valitaan vihreitä lajikkeita, joiden siemenet soveltuvat hyvin keittämiseen, mikä tekee niistä tärkeitä raaka-aineita elintarviketuotannossa.