Lue uusimmat artikkelimme tästä

Hyvää kansainvälistä palkokasvipäivää! Happy World Pulses Day!

Tiedotteet
Matilda herne peltosiemen Junttilan tila herneen siemen 2022

Teemu Junttila

Tänään 10.2 juhlistetaan palkokasveja maailmanlaajuisesti. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) haluaa teemapäivällä tuoda esiin palkokasvien tärkeyttä kestävän ruokajärjestelmän kannalta. Palkokasvien viljelyllä on useita positiivisia vaikutuksia, sekä maaperälle että ihmisten ruokaturvaan. 

Viljelykierrossa ne toimivat hyvinä typensitojakasveina, jotka auttavat rikkakasvien hallinnassa, maaperän parantajana ja tautipaineen vähentämisessä. Ihmisille palkokasvit ovat tärkeä osa monissa ruokakultuureissa ympäri maailmaa, esimerkiksi kotimainen hernekeitto huomenna laskiaissunnuntaina lounaspöydässä. 

Meidän valikoimasta löydät Suomessa viljeltävien palkokasvien siemenet, aina herneestä sinimailaseen. Tässä katsaus hernevalikoimaamme. 

Herneet 

Matilda herne

  • Matilda herne on tunnettu viljelyvarmuudestaan ja erinomaisesta keittolaadustaan. Matilda on vihreä ruokaherne ja varreltaan kestävä. Se soveltuu hyvin viljeltäväksi erityisesti savimailla. 

Balder herne

  • UUTUUS! Peltosiemenen satoisin Balder herne on paljon viljeltyä Astronautea satoisampi ja kaksi päivää aikasempi keltasiemeninen herne. 

Ingrid herne

  • Ingrid on huippusatoisa ja vahvavartinen keltasiemeninen rehuherne. Se sopii hyvin rehukäyttöön korkean valkuaispitoisuuteensa vuoksi. Erittäin viljelyvarmaksi Suomessa todettu lajike.

Eso herne

  • Eso herne on huippusatoisa ja keltasiemeninen rehuherne, joka tuottaa erinomaisen sadon ja sopii hyvin rehun tuotantoon.

Arvika vihantaherne

  • Arvika on tuorerehuna korjattava herne, joka soveltuu hyvin myös viherlannoitukseen.

Silpoydinherne

  • Valikoimassamme myös maatiloille tai kotipuutarhaan soveltuva silpoydinherne eli makea toriherne. Saatavilla myös kotipuutarhaan soveltuvassa 1kg pakkauskoossa.

Tutustu muihin kirjoituksiimme