Sato
Louhen ja edeltäjänsä Kontun satotaso on koesarjassa 2015-2022 lähes samalla tasolla. Tarkasteltaessa estimoituja lajikekeskiarvoja vielä muutama vuosi sitten Louhen satotaso oli lähes 10 % Kontua suurempi.
Sadon laatu
Louhen tuhannen siemenen paino on kokeissa ollut 380 g, mikä on runsaat 40 g korkeampi kuin Kontulla. Siemenkoko on pienempi kuin Suomessa testatuilla ulkomaisilla lajikkeilla. Louhen sadon valkuaispitoisuus on samaa luokkaa kuin Kontulla.
Käyttötarkoitus
Elintarvikkeet ja rehut.
Sadon käytto
Louhi sopii hyvin sikojen ja märehtijöiden rehuksi. Siipikarjan rehuissa Louhea suositellaan käytettäväksi maksimissaan 5 % kokonaisrehumäärästä. Louhi sopii myös elintarvikekäyttöön.
Viljelysuositus
Suositellaan vyöhykkeille I – III. Louhi on erinomainen vaihtoehto valkuaisrehutuotantoon Etelä-Suomessa. Aikainen kylvö on tarpeen tuleentumisen varmentamiseksi.
Kasvuaika
Louhen kasvuaika on pisin (111 vrk) verrattaessa Sampoon, Vireeseen ja Kontuun.
Varsi
Louhi on varreltaan yhtä pitkä verrattuna muihin kotimaisiin härkäpapulajikkeisiin. Lakoa sillä on esiintynyt noin 20 %.
Lannoitus
Kovilla savi- ja hiesumailla voi antaa starttityppeä 30-40 kg/ha. Muuten typpilannoitusta ei tarvita, koska biologinen typensidonta on voimakasta. Kalium- ja fosforilannoitustarve on samanlainen kuin rehuviljoilla.
Taudinkestävyys
Lajikkeen harmaahomeen- ja lehtilaikunkestävyys on hieman parempi kuin Kontulla.