Kasvuaika
Helmi on kasvuajaltaan alle 100 päivää – lähes Anniinan aikaisuusluokkaa.
Sato
Helmi on satoisuudeltaan Anniinaa 10 prosenttia satoisampi. Helmin satoisuus on kilpailukykyinen myös moniin sitä selvästi myöhäisempiin lajikkeisiin nähden.
Korsi
Helmillä lakoa on virallisissa lajikekokeissa noin 7 %. Korsi on pituudeltaan keskimittainen – 82,1 cm, vähän lyhempi kuin Anniinan korsi.
Taudinkestävyys
Helmin pistelaikun kestävyys on hieman Amarettoa ja Kruunua heikompi – keskikestävä. Ruskolaikun kestävyys on samaa tasoa edellisten kanssa. Erityistä härmänalttiutta ei Helmillä ole. Keltaruostetta ei Helmillä ole esiintynyt juuri lainkaan.
Sadon laatu
Sadon laatu Helmillä on hyvä, tuhannen jyvän paino on yli 36 grammaa, hehtolitrapainoltaan se ei ole aivan vehnien kärkiryhmässä. Valkuaispitoisuus on lähes 14 % ja suhteellisen korkeasta satotasosta johtuen valkuaissato nousee korkeaksi. Sakoluku ei ole huippukorkea, Anniinan kanssa samaa tasoa. Sakoluku on leipäviljalle riittävän korkea ja Helmin leivontalaatu on erinomainen.
Käyttötarkoitus
Ensisijaisesti Helmi on sitkoltaan premium-laatuinen myllyvehnä, mutta aikaisena ja runsassatoisena se puoltaa paikkaansa kaikkiin vehnän käyttötarkoituksiin.
Viljely- ja maalajisuositus
Helmiä suositellaan viljelyyn viljelyvyöhykkeiden I – III kevätvehnän viljelyyn soveltuvilla kasvupaikoilla. Soveltuu viljelyyn hyväkuntoisilla kivennäis- ja savimailla, mutta ei kestä liejusaven kokeiden mukaan happamuutta aivan yhtä hyvin kuin esimerkiksi Anniina.