Lue uusimmat artikkelimme tästä

Junttilan Tilan valikoimiin kaksi uutuus kevätvehnälajiketta Embla ja Winx!

Tiedotteet

Konsta Kulmala

Peltosiemen edustukseen on tullut tälle kaudelle useita uutuuslajikkeita, joista tässä esittelemme kevätvehnä uutuudet. Kaikki Peltosiemen uutuuslajikkeet löydät Junttilan Tilan valikoimasta valikoimasta.

Embla kevätvehnä oli ensimmäistä vuotta lisäyksessä Junttilan Tilalla ja antoi haastavana kasvukautena positiivisia tuloksia. Tuotannot onnistuivat hyvin ja uutuuslajikkeesta on hyvin tarjolla siementä markkinoille.

Embla on myöhäinen, markkinoiden satoisin kevätvehnä. Myös laadultaan Embla on erinomainen, sillä on korkea hehtolitrapaino ja tuhannen jyvän paino sekä erityisen korkea sakoluku. Emblan korsi on pitkähkö mikä antaa kestävyyttä kuivuutta vastaan, mutta rehevissä kasvustoissa kannattaa käyttää korrensäädettä olosuhteiden mukaan. Myöhäisyytensä ansiosta Embla sopii erinomaisesti myös kokoviljaseosksiin muiden viljojen tai esimerkiksi herneen kanssa.

Voit lukea lisää Emblan ominaisuuksista tästä.

Toinen kevätvehnä uutuus Junttilan Tilalla on päätyypin kevätvehnä Winx. Kasvuajaltaan se on Emblaa 3 päivää aikasempi. Winx on laadultaan tasapanoinen lajike mylly- ja rehuvehnän tuotantoon. Erityisenä ominaisuutena Winxillä on suuri jyväkoko (Tjp 44,0g). Sadoltaan winx on oman kasvuaikansa satoisimpia ja menestyy kaikilla maalajeilla. Se on huomattavasti satoisampi kuin paljon viljellyt päätyypin kevätvehnät KWS Mistral ja Sibelius. Winxin siementä on saatavilla rajallinen määrä, joten siemenet kannattaa varata ajoissa!

Lisätietoja Winxistä löydät sen tuotesivuilta.

Lisäksi valikoimistamme löydät myös jo tutummat päätyypin vehnälajikkeet Leijona, Iceman ja Jaarli sekä aikaiset lajikkeet Iisakki ja Helmi. Tutustu koko kevätvehnä valikoimaamme tästä.

Tutustu muihin kirjoituksiimme