Lue uusimmat artikkelimme tästä

Junttilan Tilan Syyssiemenvalikoima syksylle 2024

Tiedotteet
Igloo Syysvehnä Peltosiemen Junttilan tila Igloo syysvehnä uutuus syysvehnän siemenet 2021 syysvehnä kuva

Konsta Kulmala

Syysvehnät ovat tänäkin vuonna menestyneet hyvin vaikka kasvukauden olosuhteet ovat olleet vaihtelevat. Alkukevään kuivuus ja sen jälkeiset runsaat sateet eivät näytä juuri vaikuttaneen syysvehnän kasvuun ja moni viljelijä odottaa niistä hyviä satoja. Jos tilalla ei ole aiemmin ollut syysvehnää viljelyssä kanttaa sitä tosissaan harkita.

Junttilan Tilan valikoimista löytyy useita syysvehnä lajikkeita. Virallisissa lajikekoissa erityisen hyvin ovat menestyneet Igloo ja Ibarra. Igloon sadon suhdeluku on mittarilajike Ceyloniin verrattuna 103 ja Ibarran 104. Molempien lajikkeiden talvituhot ovat pieniä. Suurin ero lajikkeiden välillä on korrepituudessa. Igloo on lyhyt lajike, joka ei normaalioloissa tarvitse korrensäädettä. Ibarran korsi taas on pitkä mikä tuo lajikkeelle kuivuuden kestävyyttä.

KWS Emerick on pärjännyt hyvin NSL:län lajikekokeissa. Emerick oli siellä mittarilajike Ceylonia satoisampi ja koko kokeen satoisin Siuntion ja Inkoon koekentällä. Emerick on lajikkeena erittäin laadukas ja siitä on saatu paljon positiivisia viljelykokemuksia. Lisäksi saatavilla on tutut ja erittäin talvenkestävät SV Magnifik ja Skagen.

Katso tästä Junttilan Tilan syysvehnä videot Ibarrasta ja kaikista lajikkeista

Junttilan Tilan valikoimassa on myös markkinoiden satoisin populaatio ruis Dankowskie Granat ja satoisin hybridiruis KWS Jethro sekä ruisvehnä lajikkeet Orinoko ja Stelvio. Syysohra lajikkeena on hyvin talvehtiva KWS Kosmos

Tutustu muihin kirjoituksiimme