Lue uusimmat artikkelimme tästä

Junttilan Tila hakee uusia sopimustuottajia härkäpavun siemenviljelyyn sekä öljypellavan sopimusviljelijöitä.

Tiedotteet
Vire härkäpapu peltosiemen Junttilan tila härkäpavun siemen 2021

Konsta Kulmala

Viimeaikaiset puheet viljataseesta ja viljanhinnan kehitys on saanut monet viljelijät miettimään kevään kylvösuunnitelmia uudelleen. Viljan hinnan ollessa laskusuunnassa yksi varteen otettava vaihtoehto ovat erikoiskasvit. Junttilan Tila hakee sopimustuottajia härkäpavun ja öljypellavan viljelyyn. Molemmat kasvit sopivat hyvin monipuolistamaan viljelykiertoja ja saat niille varman markkinakanavan Junttilan Tilan kautta. Maanparannushyödyn lisäksi molemmille kasveille maksetaan erikoiskasvipalkkiota.

Härkäpavusta Junttilan Tila maksaa erittäin kilpailukykyisen hinnan jopa 430 €/tn (alv 0) lajittelun jälkeisille sertifioiduille siemenkiloille. Siemenviljelyn perusedellytys on tilan hukkauravapaus, lisäksi viljelykselle tehdään Ruokaviraston toimesta viljelystarkastus, josta ei koidu viljelijälle lisäkuluja. Lajikevaihtoehtoja ovat Louhi ja Vire.

Lue lisää härkäpavun viljelystä tästä.

Öljypellavaa Junttilan Tila viljelyttää sekä siemeneksi että rehukäyttöön. Öljypellava on hyvä lisä viljatilojen viljelykiertoon sekä tasaamaan tilan työhuippuja. Hallaa kestävä öljypellava voidaan kylvää ensimmäisenä ja puidaan yleensä viimeisenä. Parhaita esikasveja pellavalle ovat viljat ja nurmet, jotka eivät sisällä apilaa. Onnistuneesta kasvustosta satoa saadaan yleensä noin 2000kg/ha.

Öljypellavan viljelykustannukset ovat viljoja pienemmät. Pellava pärjää maltillisella typpilannoituksella eikä tauti tai tuholaistorjuntaa tarvita. lisäksi viljely onnistuu normaaleilla kasvinviljelytilan koneilla.

Junttilan Tila tekee öljypellavasta kiinteähintaisia sopimuksia. Sopimushinta on 630€/tn (alv 0) rehun laatuvaatimukset täyttävästä lajitellusta tavarasta. Lajikkeena viljelyvarma Heljä öljypellava.

Rehukäyttöön menevän öljypellavan käyttökohteena on Rovio Pet Foods kotimaiset koiran ruoat.

Lue lisää pellavan viljelystä tästä.

Myös viljan siementuottajille on vielä tilaa!

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä:

Konsta Kulmala

puh. 050 3822 919

konsta.kulmala@junttilantila.fi

Tutustu muihin kirjoituksiimme